Thursday, October 6, 2011

Roadtrip to Kuantan



       Lame gile weh tak update blog ni . Dah nak bersawang kot . HAHA! But now , aku ade topik yang quite interesting jugaklah kan untuk di share . ROADTRIP TO KUANTAN =)
      The exactly date aku pun tak ingatlah kan bile roadtrip ni . Tapi yang aku dabel sure mase tengah study week . Tengok , betape cemerlangnye kami semua menggunakan study week untuk buat roadtrip . HAHA! Best gile !! No book for the whole day ! Even , ade jugaklah yang bawak buku kan . Tapi tu semua buat syarat je . Ceh ! Saje kasi penuhkan space dalam kereta.
      Roadtrip ni , takde lah di join semua classmates aku pun . Just a few je yang get involved . Tabe , Capik , Capek , Nadiy , Ziha , Azie , Jae , Azreen . First rumah yang diserbu rumah aku lah . Nak sangat aku buat openhauz kan , nah ambik ! Aku open kan hauz aku untuk korang je . HAHA! Suke ? Seronok ?
      Lepas rumah aku , next kiteorang pergi rumah Jae pulak . Melantak swiss roll kat rumah die sampai tinggal pinggan kosong je . Ni bukan kerja aku , okey . Ni kerja naga - naga yang pakai saka hebat - hebat kot . WAHAHA . Then , pergi rumah aunty Capek pulak . Mak ai , dah macam bara'an dah kiteorang ni wehh . Disebabkan si Capek ni nak sangat jumpe nenek die kan , so kiteorang singgahlah rumah aunty die . You know what , nenek die belanje kiteorang pizza , ouh !! Wahh , kelassslah nenek Nafisah ni ;)

      Hari makin petang dah , kiteorang tak bolehlah nak balik lewat - lewat sangat . Kena masuk kan sebelum pukul11 . Maklumlah , duduk kolejlah katekan . Except abang driver kitelah . Die NR . HUHU! Kali ni kiteorang bukan pergi beraye dah . Tapi , pergi cuci mate jap kott . HAHA! ehh , haruslahh cuci mate kan :p Pergi jalan - jalan cari pasal kat ECM a.k.a teman Tabe cari kasut . Dari satu kedai , ke satu kedai kiteorang masuk . Dari Ground Floor sampai tingkat atas sekali pergi . Tak de satu pun kasut yang die ni berkenan . Tinggal tak pergi rooftop je lagi . Agak - agak kalau aku ajak kau pergi rooftop ade tak kasut yang kau berkenan ??
      Dalam area  Maghrib kiteorang dah pun keluar dari ECM . Lepas ni rasenye tak de kemane dah kot . Balik U terus je . Ceh !! propa jela wehh . Tak pasal -pasal ke Tanjung Lumpur kiteorang sampai . Kali ni sebab Nadiy pulak eh . Die yang beria - ria sangat nak makan seafood . It's ok , kawan . We have a very good time there ! Yang paling tak boleh blah , siap buat syarat lagi . Sorang mesti belanje 1 lauk . Sebab kiteorang berlima , so ade 5 jenis lauklah . : siakap stim : ikan aji-aji bakar : tomyam : kailan ikan masin : telur bungkus : Yang telur bungkus tu lauk aku . ;)
     Masing-masing makan macam tak de hari esok dah . Melantak habis ! Kelakar jela . Padahal , sepanjang hari tu kite makan non-stop kot . Semua makanan yang hidang kat kite , semua licin . Tapi perut stil lapar kn ? Ajaib ! Lepas makan , panggil lah akak tu mintak resit . Ha , ambik kau ! RM122.60 . Kuang3. Tapi , no wonder lah kan sebab tengok lauk kiteorang pun dah boleh agak berape . So , kiteorang divide berlima lah kasi setel .
      Siap-siap makan barulah kiteorang betul-betul nak balik U . Gile kau tak nak balik ?! Pukul9 stil kat Kuantan lagi . Deyy , pukul berape pulak nak sampai U kan ? Macam-macam lah ragam kau orang dalam kereta eh . Haishhh . Sabar jelahh . Nasib ade Febreze :) Tepat pukul11 kami sampai U . Fuhhh !! Lega dah sampai . Dah sampai elok depan U tu , pak guard pulak buat pialang . Damn it !! Layan jelah die kann . 
      Thank you so much , guys n also to ziha azi areen for coming ! Enjoy gile setiap detik mase roadtrip kite . If dapat angkut 1 kelas mesti lagi best , rite ? :D In short ,my life turn to be colourful cum delightful with my grilfriends and boyfriends . You are the best thing that i ever had (say it outloud )  . Friendship ever after . love Ac1103f  !! ^____^


                                           

2 comments:

  1. puhhhhh jalan sakai die..! untung lahh :P

    ReplyDelete
  2. tu lahh . sakai pun xjalan mcm kiteorang.HAHA :D

    ReplyDelete