Thursday, May 5, 2011

We aRe " AITEM "


   Okeyh, first of all mesti korang nak tahu kan AITEM stand for what ?? HEHE ! Actually , AITEM ni stand for Alumni Integrasi Temerloh .We are AITEM now , meyh .. Mane - mane senior yang dah keluar dari sekolah lepas tamatnye SPM akan bergelar alumni . Setiap SBP ade alumni masing - masing . Same goes lah dengan my school . Choopp , entry kali ni bukan nak citer pasal AITEM eh . Tapi nak story mory pasal wonderful day kiteorang pergi sekolah hari ini .
  Before datang sekolah , kiteorang ramai - ramai ( girls only ye ) kumpul lah dekat depan The Store dulu . Beli lah ape yang patut untuk cikgu - cikgu and adik dorm yang tersayang kan . Tak kan nak datang tangan kosong , ishh macam no manner lah pulak . HAHA! Then , dah abes beli - beli kiteorang gerak lah berkonvoi . Sampai - sampai je , "eh2 , ni pak gard dulu ni . Kate sekolah dah banyak perubahan , aphal lah pak gard tak de perubahan ni ?? Stil DROGBA lagi lah , doh .. " WAKKAKA .
   First bilik yang kiteorang masuk , bilik kaunseling lahh . Perggh !!! Makin cantik and besar dah bilik kaunseling sekarang . Banyak gile lah kenangan kalau nak ingat kat bilik tu . Lepas borak - borak dengan cikgu Ana Afzan , kiteorang move cepat - cepat ke pejabat . Sebab , yang tukang setel kan sijil SPM ni , Abang Shariman . Die nak keluar cepat tengahari tu. So , cepat - cepatlah kiteorang kejar die .
   Then , masuk pulak bilik Cikgu Yati . Cikgu Addmath tersayang . Sampai - sampai je bilik cikgu , tak pasal - pasal kene cubit perut . Aishh , terkesima jap ! Ingatkan time Addmath je kene cubit , dah masuk U pun stil kene lagi . Tak boleh jadi niii .. Pas tu cikgu cakap , " saye cubit sebab awak makin ramping " . Errr ??? Cikgu , biar betul cikgu ni . Tengoklah pakai spek next time . HAHAHA .
   On the way nak pergi lab fizik jumpe Cikgu Ti @ Rozilahwati , jumpe pulak dengan budak - budak batch 7Eleven . Budak form 5 tahun ni . Dah , sesi peluk - peluk jap . Next , masuk lab jumpe cikgu . Yeay ! Dapat jumpe cikgu walaupun sekejap . Cikgu - cikgu semua busy hari ini sebab esok nazir nak datang . Sekolah kite bakal naik KLUSTER lah . And also tercalon sebagai SBT ( Sekolah Berprestasi Tinggi ) . So , fahamlah kenape cikgu semua kelam kelibut . 
   Dah abes ronda - ronda sekolah , kiteorang keluar lunch . Lunch dengan ustazah Rafidah sekali , ouh !! Die bawak kiteorang makan kat kedai area - area sekolah jugak lah . Siap makan , balik sekolah semula sebab nak hantar ustazah . Alang - alang tu , semayang lah kejap kat surau sekolah . Nak gak merasa semayang atas karpet baru . HIHI .
   Lepas tu , kiteorang pergi lepak kat Temerloh ramai - ramai . Tapi sekejap je . Sebab masing - masing dah kena balik rumah , Dah petang kot time tu . So , no wonder lah semua nak bergegas . Dalam sekejap - sekejap pun , sempat gak celebrate birthday KAMI . Beli kek sempena Birthday Qilah , Aku and Fatin . Rase macam tak puas jumpe kauorang hari ni . Sekejap gile , doh . Sedangkan duduk 5 tahun dengan kauorang pun tak habis cerita , ni kan jumpe setakat sekerat hari je . But , it's ok ea . Nanti kite plan hangout same - same lagi eh . Kite pergi holiday ke . HEHEHE . Sampai sini je nukilan aku . ASSALAMMUALAIKUM , pen off .

3 comments:

  1. miss u~
    ramping na zati..hehe~
    pe rhsienye??

    ReplyDelete
  2. no secret , zaf !
    makan sampai kenyang . hee =)

    ReplyDelete