Thursday, December 23, 2010

I MiSs My ZeALoUs 92 HeLL MucH

name batch aku lahh

   Zealuos 92 tu ape ?? Ok , meh sini aku terangkan . Zealous 92 ni name batch aku mase sekolah kat SBP Integrasi Temerloh dulu . Dah memang jadi tradisi sekolah SBP , setiap batch @ form mesti ade name batch sendiri . So , lagi senang lah kan bile ade sistem macam ni . Zealous 92 dianggotai oleh 128 orang ahli . Tu yang rasmi . Kalau tolak tambah yang dah keluar ade ramai lagi . HAHA! Dah macam2 kenangan yang kami lakarkan bersame sepanjang 5 tahun kat sekolah tu . Semua tu dah jadi sebahagian dari sejarah hidup masing2 . Gembire sangat2 sampai tak tahu nak cakap macam mane dah bile i am apart of this batch ;)

very proud with this acchievement , guys ;)
"Ranking SBPI Temerloh dalam ZON Timur (Pahang/Kelantan/Terengganu ) : Bahasa Inggeris : 10/13 Bahasa Melayu : 6/13 Biology : 3/13 Fizik : 1/13 Kimia : 1/13 Lukisan Kejuruteraan : 1/9 Matematik : 5/13 Add. Math : 2/13 Sejarah : 5/13 Teknologi Kejuruteraan : 1/9 PQS : 3/4 PAI : 1/13 PSI : 1/4 Tahniah utk Zealous.....TERBAEK! " ni petikan dari status Cikgu Amri @ Cikgu fizik and Biology kite @ GC ( guru cemerlang ) Fizik . Sori curi ye , cikgu . HEE!
   Rindu lah nak gelak2 macam dulu lagi dengan korang semua . Kalau dulu boleh la nak tengok masing2 gelak sakai gile sampai tak ingat dunie . But now , its different . Kite semua dah ade focus yang tersendiri yang perlu digapai . So , no more gelak2 macam tu dah kan . Hurmm , , sedihnye .. 
   Bile fikir balik , aku rindu gile kat Zealousian in every aspect lah . Dulu , setiap kali solat fardhu mesti wajib jemaah kat surau ( eventhough ade gak yg sodorm sbenarnye .HAHA! ) sekarang bile dah masuk U , semua tu dah depends kat diri kite sendiri . Macam kat U aku , masjid jauh dari kompleks so aku pilih untuk solat dalam bilik jelah . Tiap2 hari Khamis malam Jumaat kite bace Yassin same - same , potong line kat DEMA ( dewan makan ) same - same , attend kelas chemistry dari pagi sampai 6 petang with Cikgu Aisyah Peong , pergi belajar dengan GM ( guru muda ) tiap2 malam , take turn mase nak iron ,beratur tunggu toilet and shower , kene kawad and checking setiap school days kat Dataran Uhud tu , Prep same2 , organise event besaw2 bersame , pujuk2 HEM mintak outing lah , lepak dalam bilik TV ramai2 * especially lepas abes PMR dulu la . Lepak senyap2 takut kantoi dengan warden sebab nak tengok cerita DOOM punye pasal . HUAHUAHUA . Seronok kan semue tu .
   Macam2 masalah lah yang datang menimpa batch kite , tapi semua Zealousian maintain cool je . Wah , terbaik lah semua !! Yang paling sweet nye , memori kite sambut Hari Raye AidilAdha together . Fresh lagi dalam otak aku ni , weyh . First time kot aku celebrate raye tanpa family kat sisi tapi , bersame teman2 seperjuangan yang sedang pulun habis - habisan untuk paper SPM time tu . Terkenang - kenang lagi kite solat sunat raye ramai2 kat masjid kampung tu . Ha , maw terkejut orang kampung tu tibe2 tengok 2 rombongan bas sampai nak join solat . Melopong mulut mak cik pak cik tu semua . HAHA! 
   Selalunye , bile malam sabtu mesti havoc gile . Pergi shoping burger kat gerai KOOP tak pun melantak nasi lemak Ustaz Shai kat gerai BADAR . Yang paling tak boleh blah , time berebut nak chop komputer dalam kelas . Sebab ape berebut , sebab nak bikin kelas jadi wayang . HAHA! Pasang movie , tutup lampu dengan segala tingkap bagai jadilah wayang .! Yelah pun kan , bukan selalu pun kite dapat stay back kat rumah . Sebulan sekali je dapat balik . Tu pun untuk hari Jumaat , Sabtu and Ahad . Sekejap gile ! Mane sempat nak jenguk cinema .
   Detik2 kite bersame mase program BTN ( biro tata negara ) yang dekat Kem Chermekus , Chekas tu pun best gak . Tapi sory lah bagi student2 cemerlang yang pergi perfect scor tu kan . Tak sempat nak merase . 4 hari duduk kat kem tu without buku , perggghh!! Memang heaven lah , aku cakap . Macam2 aktiviti tersedia untuk kite . Tapi semuanye more to nasionalisme punye spirit lah kan . Anyway , memang fun gile lah ! Dapat main flying fox , jungle trekking , mandi sungai , pesta buah ( sampai kering pokok buah rumah fina kite balun ) AHAHA .
   Saat - saat yang paling sedih bagi aku , mase nak balik lepas abes jawab paper SPM . Paper ape ek last budak sains tulen jawab ?? Emm , Chemistry kot tak silap aku . Budak sains tulen abes first compare dengan budak sains teknikal and sains agama . Mak aii , tuhan je tahu macam mane beratnye hati aku untuk melangkah tinggalkan sekolah tu . Dalam otak aku , aku fikir bukan senang dah nak jumpe 1 batch lagi lepas ni . Masing2 bukannye tinggal dekat2 . Serate pelosok dekat Malaysia ni ade wakil . Memang kalau ade rezeki lah baru jumpe balik nampaknye . Untuk lalui saat2 getir tu , dekat 1 tong drum air mate gak dah aku keluarkan .Pilu sangat bile dah sampai kat rumah . Tak de dah suare2 dan gelak ketawa sahabat2 aku . ='(



Add caption
   And now , semua tu dah bergelar SEJARAH . Sejarah yang akan abadi untuk selamanye . Pasti !! Kawan2 aku semua nye sedang giat mengejar cita - cita . Meneruskan perjuangan hingga ke Jordan , Cairo , Kanada , Ireland , Autralia and etc .Ade yang bakal bergelar seorang doctor , pharmacist , engineer , accountant , teacher , lawyer , macam2 lagi lah . Alhamdulillah , rezeki Zealousian sangat baik sebab semua berjaye melanjutkan pelajaran ke menara gading . Untuk 10 tahun akan datang tak mustahilkan kalau hospital2 dan klinik pakar yang ade kat Malaysia ni menggunakan khidmat kawan2 aku . Dan tak mustahil jugak untuk negara kite mengupah peguam yang tersohor produk dari sekolah aku untuk membela maruah negara serta tak hairan jikalau nanti bangunan2 yang tersegam indah di bumi Malaysia ni di cetuskan dari idea rakan2 aku . Kenangan2 lalu dah banyak mengajar kite untuk jadi lebih matang bagi menempuh hari2 yang mendatang . Korang semua lah anugerah terindah dalam hidup aku . Semoga kite akan bertemu lagi suatu hari nanti . Insyaallah . Selamat maju jaya , teman2 ku sekalian . . .
   
Gdlark kawan2 yg fly tu ..




   




3 comments:

  1. pergh....best gile boh cite ko!!wa respek sama lu!!

    ReplyDelete
  2. thnxla,kawan2
    aku pun rindu gile2 kt korang :(

    ReplyDelete